Flekkefjords fremskutte enhet slukket bobilbrann

 Få dager etter overlevering, slukket mannskapene på en av de fremskutte enhetene gitt av Gjensidigestiftelsen sin første brann.

I kveldstimene 9.september ble det meldt om brann i en bobil på E39 ved Flekkefjord. Bilen sto mellom to tunneler, og med stor trafikk og midtdelere på stedet ble passasjen for smal for en stor mannskapsbil. Dermed rykket Flekkefjord brannvesens nye fremskutte enhet ut til sitt første skarpe oppdrag.

Brannvesenet i Flekkefjord forteller at effekten var veldig god, og at alle flammer ble slått ut raskt ved bruk av kun halv tank.

– Den smale bilen kom seg frem og fikk raskt slukket brannen med UHPS-anlegget med effektiv skuminnblanding, forteller Stein Asgeir Egenes. Han er adm. direktør ved Egenes Brannteknikk i Flekkefjord og har bidratt til å utforme teknologien i de nye bilene.